Vakantieappartementen in Valkenburg

Omgeving Mourhof


Wandelen in de omgeving Mourhof
De directe omgeving is een schitterend wandelgebied, licht heuvelachtig met prachtige vergezichten. Binnen enkele minuten lopen bent u al in de hellingbossen bij het riviertje de Geul en de aangrenzende natuurgebieden. Een verblijf in Zuid-Limburg heeft veel te bieden, mooie natuur om te wandelen te fietsen, gezellige dorpjes om even te relaxen of de stad om te winkelen.

Wandelen
Op de website
wandelgidszuidlimburg.com staan vele mooie wandelingen die u gratis kunt downloaden en printen of in gps kunt downloaden voor uw navigatie toestel.

Fietsen
Zuid-Limburg heeft een uitgebreid netwerk aan fietsroutes.
De fietsroutes zijn door middel van knooppunten aangegeven. Indien gewenst kunt u een fiets of scooter huren bij Cycle Center in Valkenburg.

Valkenburg
Grendelplein in ValkenburgHet vestingstadje Valkenburg, gelegen aan de snelst stromende rivier van Nederland, heeft veel historisch erfgoed zoals de kasteelruine, de mergelgrotten, de overblijfselen van de oude vestingmuren, -torens en nog veel meer. De binnenstad met de gezellige straatjes en pleinen en de vele terrasjes en restaurants zijn het bezoeken waard.
Meer informatie hierover vindt u op de website van de
VVV Zuid-Limburg en op de webste Op stap in Valkenburg.

 

 

 

Maastricht
Maastricht-MaasOok bij mindere weersomstandigheden zijn er genoeg mogelijkheden om bezig te zijn. Ga naar Maastricht, Aken of Luik om te winkelen, musea te bezoeken of de prachtige historische gebouwen te bekijken. Ook de pleinen in deze steden met hun terrasjes en restaurants zijn de moeite van het bezoeken waard. Informatie over Maastricht vindt u op de website van de VVV Maastricht.